Esittely

Blogit voivat olla jo aivan jäljessä ajastaan, mutta ei anneta sen häiritä. Oikeastaan, ei ajatella tätä sivustoa niinkään blogiksi, vaan kanavaksi kertoa teille enemmän minulle tärkeistä asioista ihanan ammattini, eli osteopatian, ympäriltä. Päivityksiä lienee turha odotella henkeä pidätellen, mutta tavoitteenani on kirjoittaa kuitenkin säännöllisesti mielessä olevista aiheista. Tekstit tulevat sisältämään ensisijaisesti tietoa osteopatiasta ja millaisia oireita osteopatialla voidaan hoitaa, terveys ja hyvinvointi edellä.

Olen Marjo Leinonen, Metropolia ammattikorkeakoulusta valmistunut osteopaatti. Ennen osteopaatiksi valmistumista työskentelin kymmenen vuotta kaupassa, ja olen myynyt niin koiranruokaa, kukkia, Iittalaa kuin myös satoja ellei tuhansia kenkäpareja. Työskentely pienemmissä kaupoissa oli mukavan monipuolista ja parhammillani nautin asiakkaiden auttamisesta, mutta jotain siitä puuttui. Kokeilin välillä graafista suunnittelua ja taittamista sillä visuaalisuus on minulle mieluisaa, mutta lopulta en halunnut työskennellä niin tiiviisti koneen äärellä. Olin lievästi sanottuna hukassa ja etsin sopivaa suuntaa.

Osteopatian opiskeluista kiinnostuminen oli onnekas sattumien summa. Olin tutustunut osteopatiaan vuosia aikaisemmin, kun käytin koiriani kehonhuollossa osteopaatilla - ja ihailin miten kevyellä kosketuksella ja hoidolla hän sai koirani rentoutumaan ja loikkimaan kotiinpäin iloisempana kuin aikoihin. Olin myös kiinnostunut hyvinvoinnista ja keskustelin usein silloin osteopatiaa opiskelleen ystäväni kanssa. Kun ymmärsin, että osteopatiassa yhdistyi kiinnostavimmat hyvinvointiin liittyvät asiat käsillä tekemiseen, suunta oli selvä. Halusin vain opiskella osteopatiaa, ja onnekseni pääsin ensimmäisellä hakukerralla osteopatiaopiskelijaksi Metropoliaan. Oppiminen alalla on varmasti tulevaisuudessakin jatkuvaa, mutta minusta on vain mielenkiintoista ja hienoa, että anatomiasta ja ihmiskehon toiminnasta riittää opittavaa.

Olin myös saanut omaan pitkittyneeseen ranteen rasitusvammaani apua osteopaatin käsittelystä sen jälkeen, kun työterveydessä oli hoidettu tulehdusvaihe kuntoon. Ranteen epämääräiset tuntemukset ja lievä liikerajoitus häiritsivät minua edelleen, mutta pari käsittelykertaa ja kotiharjoittelua helpottivat. Sittemmin opiskelujen aikana sain osteopatiasta apua myös muun muassa stressaantuneena ylivireyteen, jännityspäänsärkyyn ja lisäksi olen päässyt eroon jatkuvasta hampaiden yhteenpuremisesta.

Taidan olla hieman puolueellinen sanoessani, että osteopatia on ihanaa! Lähestymistapani osteopatiaan on terveyslähtöinen ja lempeä. Hoidon ei tarvitse sattua ja tuntua ytimissä asti, jotta se voisi olla tehokasta. Hoidan mielelläni esimerkiksi pitkittynyttä kipua, työperäisiä rasitusvammoja ja stressin aiheuttamia oireita. Olet tottakai muutenkin tervetullut vastaanotolle omana itsenäsi erilaisten oireiden kanssa, tai kokeilemaan miten osteopaattinen hoito voisi lisätä hyvinvointiasi ja ennaltaehkäistä tulevia oireita.

Edellinen
Edellinen

Jännityspäänsärky